Lake Victoria

I gar kom chaufforen och hamtade oss vid halv 9! Vi som hade sagt 9. Har aldrig varit med om att nagon varit tidig i Kenya. Snarare 30 min sena. Vi hade inte ens atit frukost nar han kom sa vi fick be honom vanta.
Vi kom ivag vid 9 och akte till Dr Minings hus i Chemilil. Vi fick lite te innan vi begav oss till sockerfabriken.
Vi fick se alla steg i socker processen. Fran det att sockerroren kommer in och vags, lastas av och krossas for att fa ut det sota. Spillet brans i stora ugnar som anvands for att fa bort vattnet ur sirapen. Tillslut centrifugeras sirapen i flera steg for att fa fram sockret. For att fa vitt socker bleks det sen innan det packas. Vitt socker ar dock en liten overdrift for det ar snarare beige. Som vart rasocker ungefar. De sa att vart socker ar sa ljust for det kommer fran sockerbetor istallet for sockerror.

Nar vi var klara pa fabriken och hade skrivit i deras visitorsbook, nagot som man hittar overallt och som alla vill att man ska skriva i, pa hans kontor akte vi hem till honom igen. Hans kontor var nastan lika stort som halva hans hus. Forsta stalllet vi var pa dar det fanns AC dessutom. Det var skont.

Efter lunchen hos honom tog var personliga chauffor oss till Lake Victoria. Afrikas storsta och varldens nast storsta sotvatten sjo. Dar tog vi en battur pa en timme ungefar och tittade pa flodhastar. Den har gangen kom vi narmare och de var fler an forra gangen. Dessutom var baten vi var i storre sa vi var inte riktigt lika radda for dem nu. Oj va stora de ar alltsa. En vuxen flodhast kan vaga uppmot 4 ton. De ar de nast dodligaste djuret i Afrika. Pa forsta plats kommer myggorna eftersom de sprider malaria.

Vid tog en jatte kort svang till Kisumu som lag alldeles vid sjon. Vi kopte lite ballonger och sapbubblor som vi ska ge till barnen i byarna dar vi bor och sa kopte vi en fotboll sa jag och Ola kan underhalla oss lite.

Pa kvallen at vi gott hos Dr Mining innan vi satte oss i soffan och pratade. Jag var sa sjukt trott. En intensiv dag med massa intryck och god mat. Somnade till i soffan redan vid 21. Det ar ju bara for pinsamt. Nar jag kande att jag ryckte till en gang var jag tvungen att resa pa mej och ga pa toa for att piggna till.
Det var skont att sova nar vi val la oss i sangen och nar vi vaknade stod det en rejal frukost pa bordet. Underbart ju!
Akte tillbaka tidigt till Eldoret for Maria och Matilda skulle aka till sin by vid 13-14 sa vi var tillbaka vid 11 sa att vi skulle hinna ga pa stan lite. Jag och Ola hade planerat att aka till Poa Place dar de har en pool for att sola lite innan vi akte tillbaka till Mosoriot. Men som vanligt blir inget som man tankt sig. Affarerna var stangda eftersom det var sondag sa det blev ingen shoping. Det ar jatte mulet sa det blir ingen solning for var del, nagot ar verkligen emot att jag och Ola ska sola alltsa. Dessutom skulle inte Maria och Matildas larare aka till Amakura dar de bor forran imorgon sa nu vet inte de hur de ska komma hem. Illa. Sa nu forsoker vi fordriva tiden i Eldoret lite. Ev. oppnar affarerna nar agarna kommer fran kyrkan for vi har handlat pa sondagar forr.

Vi hoppas pa det!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kul att höra från er igen. Trevligt att ni fått lite civiliserad service ett tag. NI får väl ta det lite lugnt & vila idag. - - -

Här har man varit i vår kyrka på fm. Hade funderat på att åka till Saron i Trånget - en liten församling någon mil öster om Hishult. Det är ca 6 mil från Halmstad & jag var inte säker på tiden kl 10 eller 11 för fm-gtj. Per Hellberg från Citykyrkan i Sthlm skulle predika där. Han har varit på Gullbranna hela veckan - men det var lite tidigt & lite långt att åka dit.

I kväll år jag också som åsnan mellan hötapparna. I vår kyrka är det sång- & musikgtj med Anette & Erik Anders från USA. Och i Gullbranna är Roland Utbult med band. Det blir kanske närmaste igen. - - -

När var det Kristoffer ska komma till dig i Afrika?

Ska ni va kvar i Eldoret till dess - eller ut till byarna igen? Ha d bäst & va rädd om er !!!

Kram pappa

2009-07-19 @ 14:01:44
Postat av: Karin

Hej vännen!



Jag skriver som alltid: det är roligt att läsa om dina äventyr!

Jag saknar dig och ser fram emot att ha dig här i höst igen!

Kram K (och J så klart)

2009-07-20 @ 09:02:12
Postat av: Annelie

Hej Nilla!

Nu har vi kommit hem från vår semestertripp till norra Sverige o Finland. Vi har haft det bra o härligt sommarväder, Det var mycke kul att läsa på din blogg, framförallt era försök att beskriva Sverige. Kristoffer är på väg att åka nu o det blir tomt här, det har varit så roligt att få ha honom "hemma" så tack för lånet!!

Jag önskar dig allt gott i fortsättningen!

Kram Annelie

2009-07-21 @ 18:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0