Bakgrund

Jag tänkte att jag skulle blogga lite när jag är i väg i sommar och tänkte väl börja redan nu. Mest för att komma igång lite och för att jag säkert inte kommer hinna starta igång en blogg sen.

För er som inte vet så åker jag till Kenya om 2 veckor och 2 dagar. Jag ska till en stad som heter Eldoret som ligger 45 minuters flygväg (6-7 timmar med bil påstås det) nordväst om Nairobi.
Där ska jag vara i 6 veckor och göra ett projekt som kallas COBES - Community Based Education and Study. Efter vad jag förstått ska vi ut på motsvarande vårdcentraler i samhällen runt staden Eldoret och skriva ett arbete om de valigaste orsakerna till att man besöker vårdcentralen och vilka sjukdomar som är vanliga i området. Det är ett projekt som universitetet i Eldoret gör i början på sin utbildning till läkare eller sjuksköterska och som vi, och några studenter från USA, får vara med i den här sommaren.
Med vi menar jag oss studenter från Linköpings Universitet. Det är jag, en sjuksköterskestudent från Norrköping och två arbetsterapeutstudenter.
Efter de här 6 veckorna kommer vi åka tillbaka till Nairobi, dit vi också flyger på vägen ner, och möta upp min man och en av arbetsterapeuternas fästman och sen ska vi se oss omkring i ca 3 veckor innan det bär av hemåt igen.

Jag har drömt om Afrika hela mitt liv så det ska bli spännande att få se det på riktigt!

Just nu händer det inte så mycket på resfronten, jag håller på att packa lite och försöker få till ekonomin men annars är det fortfarande skola så...

Jag ska försöka hålla er uppdaterade!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0